8 Eylül 2016 Perşembe

Selçuk Efes Festivali

 
    10 günlük tatilin ardından ders seçme telaşı ile eve gelip,  derslerimi de seçtiğime göre artık kısa da olsa  dopdolu tatilimden size anlatmaya başlayabilirim.
     Öncelikle hala devam ederken eve dönüş yolunda tesadüfen denk geldiğimiz İzmir Selçuk'daki festivalden bahsetmek istiyorum. Arabayla yanından geçerken pazar olduğunu düşünerek bir bakalım diyerek gittik fakat pazar değil festivalmiş. 8 Eylül Selçuk'un Kurtuluşuna istinaden her yıl 3 günlük bir festival düzenleniyormuş. Bu yılki ise 6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Araştırdığıma göre akşamları çeşitli etkinlikler de oluyormuş fakat biz festivalin ilk gününe hem de sabahın ilk saatlerinde denk gelince aksam ile ilgili pek bir bilgim yok açıkcası. Festival Selçuk Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezinin hemen önündeki pazar yerinde kuruluyor. Bu yıl sorduğuma göre 120-130 civarı stant varmış. Her stantta da her katılımcının el emeği mevcut. Yiyecek içecekten tutun da giyim, sabun, el işi, çanta, tablo, takı ve daha bir sürü şeyle ilgili onlarca stant mevcut. Festivalde sadece İzmir'den değil Kütahya, Aydın, Gaziantep gibi çeşitli illerden de katılımcılar mevcuttu.
     Biraz yemeği seven bir aile olduğumuz için önceliğimiz yiyecekler oldu tabi. Adını ilk kez duyduğum damat tatlısı ve 80 katlı ev baklavası aldık ikisi de oldukça lezzetliydi. Yine börek çörek aldık tabi yolda yeriz diye. Gencinden tutun da yaşlısına kadar birçok katılımcı vardı ve konuştuklarımızın hepsi de çok sıcakkanlıydı. 92 yaşındaki bir teyzeden elleriyle yaptığı tülbentlerden aldık. O yaşına rağmen elleriyle yapmış her birini. Kına, dövme yapan stantlarda vardı bizde annemle ellerimize hint kınası yaptırdık. (2 güne geçti ama olsun. ) 
      Dolaşırken birkaç ünlüye de denk geldik. Onlarda her birinde el emeği olan stantları hayranlıkla geziyordu. Kısacası hem ruhumuz doydu insanlarıyla, hem karnımız doydu, hem de gözümüz gönlümüz açıldı güzellikler karşısında. Siz de yolunuz düşerse mutlaka uğrayın, beğenip alacağınız bir şey mutlaka vardır. Hem de el emeğiyle para kazanmaya çalışan kadınlara bir nebze de yardımınız dokunur.
     Umarım keyifle okumuşsunuzdur.
     Sağlıcakla kalın!...
                                               








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder